28/03/2021

De reactiepoll op LinkedIn

LinkedIn heeft diverse emotie-reactiemogelijkheden zoals we dat ook van Facebook kennen, een duimpje, hartje, lampje en nog wat dingen kun je snel en eenvoudig als reactie op een post gebruiken, naar het delen en daadwerkelijk iets intypen.

Natuurlijk zijn er ook diverse soorten posts te vinden op het zakelijke netwerk. Je kunt alleen tekst, links, foto's, video's en PDF's publiceren en delen met je connecties. LinkedIn werkt zoals alle social media algoritmes in de basis werken, het meet engagement en bepaalt zo de mate van bereik voor een post. Meer engagement, meer bereik. En engagement is dus elke vorm van reageren.

Dus wat de slimmerds dan?

LinkedIn heeft de mogelijkheid een poll te publiceren en zo reacties te meten op bijvoorbeeld een stelling, dat werkt prima, maar het ziet er een beetje saai uit. Dus iemand heeft ergens, ooit eens bedacht dat je aan de hand van een emotie-reactie je stem kunt geven. Handig, want visueel aantrekkelijker en het levert meer "engagement" en dus bereik op. Niemand boeit het wie het publiek is, want in vanity metrics zijn alleen cijfers belangrijk.

Gevolg is een overvloed aan bullshit plaatjes zoals onderstaande, en zoals het een zure criticaster als mijzelf betaamd ben ik er al weer klaar mee en vind ik het nodig mijn ongenoegen op intelligente doch niet-diplomatieke wijze te uiten op hetzelfde medium.

LinkedIn reactiepoll
Kan ik iets voor je doen? Laat het weten!

Neem contact op

Tijdens kantooruren kun je me hier vinden
06-83051179
Deze website is gemaakt door Ramon Horst en wordt gehost op servers van Webservicedienst.nl BV
envelope linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram